heda & wan's FotoPage

By: heda zainudin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 9-Dec-2006 02:51 Email | Share | Bookmark
Cuti² Malaysia Di Penang

jambatan pulau pinang dari feri
komtar dari feri...
bergambar di feri
poksu rasyiqah yg teruja naik feri
di kaki bukit bendera
gaya rasyiqah...senyum sokmo la...
cuba teka sape saya????
train ke bukit bendera
dalam train
pandangan setelah sampai kat bukit bendera
pandangan dari bukit bendera
amik la gambar lagi...pandangan di waktu senja
rasyiqah dan POOH nya
kat train lama...dh jadi sejarah...
rasyiqah main air kt bukit bendera
pandangan malam..tapi kabur skit...
esok harinya..tgh check out kt lobi hotel
Cuti² ni sebenarnya bukannya perancangan dari awal...kebetulan ada kawan kawen kat bandar baharu, kedah ...secara tak langsung, idea nk bercuti tu datang la pulak...sebelum tu, kami dah pergi kat sana...kecuali Rasyiqah la yg belum lagi...jadi, kami sekeluarga bawak la Nanny + Poksu yang tak pernah pergi Pulau Pinang .... Dalam kul 9.00 pagi, kami dah kat tol Jalan Duta menghala ke Utara....berhenti mandikan Rasyiqah kat R&R Sg Perak...lepas sarapan, kami terus je ke Pulau Pinang..mulanya, my lovely hubby dah booking hotel Pearl View kat Seberang Jaya sebab kat pulau dah penuh....tapi, my hubby kata, nak cuba lak dulu kat pulau...
Untuk ke pulau, kami naik feri dulu....sekurang²nya Nanny + Poksu taula camne rasanya naik feri...Rasyiqah lak suka sangat tengok laut tu ...beriya² dia menunjuk kat laut...sampai je kat pulau, abg wan terus tanya 1-2 hotel...akhirnya, kami dapat la booking kat Hotel Continental..itu pun satu bilik...dh settle pasal penginapan, kami pun berjalan² la kat kawasan Georgetown..tunjuk kt mana KOMTAR..lepas tu g ke kaki Bukit Bendera...kami sampai kat sana dalam kul 4.30 petang...disebabkan nak jugak naik bukit bendera, kami beli tiket kebetulan untuk kul 6.30 petang....belasah je la....2 jam la kami kat situ ....


Gelagat Rasyiqah sebelum naik Bukit Bendera

sampai je kul 6.15 petang, kami dah beratur nak naik train tu...kira naik tu, amik masa 1/2 jam...dah sampai, kami berlegar² la kat situ...dalam kul 8.30 mlm, kami turun ke bawah...kira sampai kul 9.00 mlm la...pastu, abg wan tunjuk kat Nanny + Poksu tempat penempatan sementara mangsa Tsunami, kawasan Batu Feringgi...betapa happening nya kat situ...kat situ la tempat kami berbulan madu ....hehehehe...kemudian, kami patah balik ke hotel...sebelum tu, g makan Nasi Kandaq dekat² hotel tu jugak...dh kenyang makan, kami balik ke hotel....siap²kn Rasyiqah...pastu, semuanya tido..kepenatan...
Esoknya, kami bersiap nak check out sebab nk jalan² lagi kat Padang Kota Lama...lalu dengan kereta jer...sebab masa tu dh tengahari...pastu, Nanny nak beli jeruk kat Pasar Chowrasta....Kemudian, kami pun keluar la dari pulau melalui Jambatan Pulau Pinang..merasa la Poksu lalu jambatan tu yer ...menghala ke Bandar Baharu...

Quote:
Can Mali Can: pekena laksa penang ka nasi kandaq??
Heda: Sempat pekena nasi kandaq jer...

Quote:
Echerk: amboi sukanya rasyiqah.. naik kete.. naik feri.. naik ketapi dlm 1 hari.. muahahahahha..
Rasyiqah: mesti laa Auntie Echerk...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net